Najave

Hrvatska vina u Francuskoj

Krajem lipnja hrvatski će vinari imati prilike ponuditi svoje najbolje proizvode u zemlji domovini ponajboljih vinskih sorti i stručnjaka za vinarstvo i vinogradarstvo.

Povodom održavanja 32. svjetskog kongresa vinogradarstva i vinarstva i 7. generalne skupštine Meðunarodne organizacije za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) krajem lipnja u Zagrebu, u hrvatskom Veleposlanstvu u Parizu večeras će se održati promocija hrvatskih vina.

Organizatori prezentacije su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu i Hrvatska gospodarska komora. Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Josip Kraljičković predstavit će Hrvatsku kao zemlju koja se tradicionalno bavi uzgojem vinove loze i vinarskom proizvodnjom, izvijestili su iz tog ministarstva.


Predstavljanje hrvatskih vina održava se uoči sjednice Izvršnog odbora OIV-a (COMEX) na kojem se očekuje da će hrvatsko izaslanstvo dati izvješće o broju prijavljenih znanstvenih radova koji će biti uvršteni u program 32. Svjetskog kongresa.

Glavna tema kongresa je Globalizacija u vinogradarsko - vinarskom sektoru: trendovi i alternative, a pristiglo je 306 znanstvenih radova, od koji je izabrano njih 295 iz 26 zemalja svijeta. Kongres i skupština održati će se u Zagrebu od 28. lipnja do 3. srpnja.

Hina

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish