Najave

Novosti

Uginuće pčela zbog visokih temperatura - kako pomoći


Unatrag nekoliko dana svjedoci smo medijskih istupa pojedinih pčelara i stručnjaka koji govore o pomorima pčela apokaliptičnih razmjera u Republici Hrvatskoj ili pak suprotnih izjava koji nerazborito umanjuju značaj već postojećih uginuća. Naime, nesporno je da trenutno zatopljenje ne odgovara pčelinjim zajednicama.

Opširnije...

 

Poduzetnički impuls

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila "Poduzetnički impuls" – Plan poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu“, koji je usmjeren poticanju poduzetništva i obrta kroz 25 mjera bespovratnih potpora. Vrijednost plana je 376,5 milijuna kuna. Od tog novca 320 milijuna kuna osigurat će se iz državnog proračuna, a 50 milijuna kuna iz sredstava Europske unije, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Detalje nam je predstavio direktor tvrtke Jaić Consulting d.o.o. Tihomir Jaić sa sjedištem u Bjelovaru.

Opširnije...

POZOR! Uskoro kreću IPARD mjere 101 i 103

Tvrtka Jaić Consulting d.o.o. iz Bjelovara odgovara na aktualna pitanja o IPARD programu - mjere 101 i 103.

Kada se očekuje sljedeći krug Ipard natječaja za mjere 101 i 103? Raspisivanje 5-og kruga natječaja IPARD programa za mjere 101 i 103 najavljeno je za mjesec lipanj, dok se 6. krug predviða u listopadu.

Što očekivati od 5-og kruga?

- Prema nekim najavama očekuje nas nekoliko izmjena. Najvažnija bi trebala biti produžen rok trajanja IPARD natječaja na minimalno 60 dana. To bi jamčilo svima dovoljno vremena da pripreme osnovnu dokumentaciju za prijavu.

Opširnije...

Besplatni poljoprivredni oglasnik www.poljooprema.info

Predstavljamo vam besplatni poljoprivredni oglasnik POLJOOPREMA.info Ukoliko želite besplatno objaviti svoje oglase vezane uz temu poljoprivrede registrirajte se besplatno na poljoprivrednom oglasniku POLJOOPREMA.info te osigurajte svoje mjesto u promociji na internetu. POLJOOPREMA.info trenutno promovira novu akciju nazvanu PEčENICA ONLINE te nudi svojim korisnicima mogućnost kupnje ili prodaje pečenica za nadolazeće blagdane. Objavite svoje oglase kupovine ili prodaje pečenica na oglasniku Poljooprema.info u kategoriji Domaće životinje. Ovim putem želja nam je potaknuti kupovinu i prodaju hrvatskih proizvoda izvornog podrijetla te nam je cilj da sama akcija ostvari uspjeh na obostrano zadovoljstvo. Poljooprema.info akciju oglašava i preko društvene mreže Facebook te garantira dobru viðenost vaših oglasa na tražilicama. Sve što trebate napraviti je besplatno se registrirati na adresi www.poljooprema.info i besplatno objaviti svoje oglase. Besplatni Oglasnik dalje radi za Vas.

Pravne osobe duguju 15,6 milijardi kuna

{multithumb popup_type=none thumb_width=135}Image
Broj insolventnih pravnih osoba, napominju analitičari Centra za makroekonomske analize HGK-a, zadržao je tendenciju rasta iz ranijih godina te je u svibnju porastao za 152 poduzeća ili 4,9 posto u odnosu na travanj

Opširnije...

Agrokor ruši cijenu brašna i kruha?


{multithumb popup_type=none thumb_width=135}Image
Koncern Agrokor objavio je nove, smanjene cijene brašna za pet posto, pa se može očekivati da će niža cijena brašna utjecati i na smanjenje cijena kruha. Hoće li ga ostali slijediti?

Opširnije...

Petrokemija samovoljno povećava cijene

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
Nadzorni odbor je podržao prijedlog poskupljenja, a ministarstvu poručuju da se utvrdi formula kako bi se cijena iz Kutine utvrðivala svaka tri mjeseca.

Opširnije...

Postupno se ukidaju područja posebne državne skrbi

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
Prijedlog novoga zakona o područjima posebne državne skrbi danas su podržali vladajući saborski klubovi, a oni oporbeni upozorili su da će predloženo postupno smanjivanje poreznih olakšica onemogućiti ionako spor razvoj tih područja i time potaknuti daljnje iseljavanje.

Opširnije...

Žetva koja vraća vjeru u pšenicu?

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
Do kraja tjedna bit će završena žetva pšenice na poljima Osječko-baranjske županije. Zaključno s jučerašnjim danom ovršeno je 70 posto površina pod tom krušaricom, a u 16 silosa, koliko ih je na području Osječko-baranjske županije, do sada je pohranjeno 175 tona pšeničnog zrna.

Opširnije...

Sabor mijenja zakon o poljoprivrednim potporama

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
Sabor danas raspravlja o potrebi hitnih izmjena zakona o potporama koje u sadašnjem obliku ne osiguravaju dovoljnu podršku gospodarstvima nepripremljenim za EU.

Opširnije...

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish