Najave

Zadnje Vijesti

Najveći vinski festival u Hrvatskoj ovaj vikend u Esplanadi


U zagrebačkom hotelu Esplanade ovaj vikend, 23. i 24. studenog održati će se 13. Međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb VINOcom 2018, kazao je  u ponedjeljak direktor Vinocoma prof. Ivan  Dropuljić na konferenciji za novinare.

Opširnije...

 

Uzmite nam novce“ poručio je ministar Tolušić


Danas su poljoprivrednici potpisali 172 ugovora o financiranju projekata iz mjere 4.1.1. „
Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor biljne proizvodnje. Natječaj je bio objavljen u veljači i to je, po prvi put od ulaska RH u EU, bio natječaj  namijenjen isključivo sektoru biljne proizvodnje. Natječaj je završio krajem travnja, a danas, tri mjeseca poslije, potpisani su ugovori s vrijednošću potpore od 124 milijuna kuna za projekte u ratarstvu, vinogradarstvu, sektoru šećerne repe i cvjećarstvu. 

Opširnije...

Ekonomska klinika organizira skup edukativnih predavanja „Akademija za OPG“

Ekonomska klinika, neprofitna organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i socijalnim poduzetnicima, po drugi put organizira „Akademiju za OPG“.Akademija za OPG je zamišljena kao obrazovni program za sve OPG-ove koji se žele dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjerenja prema poljoprivredi, o procesu apliciranja za sredstva iz EU fondova za male OPG-ove, pisanja poslovnog plana, efikasnog korištenja energenata, zadrugama i udruživanju te poticanju mladih na poduzetništvo u poljoprivredi.

Opširnije...

VINcom 2016.

11.  zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva  održat će se 25 i 26. studenoga 2016 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade.  Festival u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude će biti otvoren 25. studenoga (petak) u 11 sati. 

Opširnije...

Zakonska obveza pregleda uređaja za primjenu pesticida (prskalice, atomizeri)

U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12), uređaji za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici podliježu redovitim pregledima.

Opširnije...

Sve potrebno za vaš vrt, voćnjak i vinograd!


Tvrtka PVC Troplex d.o.o. u proizvodnom programu proizvodi od 2005. godine PVC stupove za vinogradarstvo, voćarstvo, mlade voćke i povrće.Stupovi su prepoznati od najboljih hrvatskih vinogradara te tehnologa u najvećim Hrvatskim vinarijama. Neškodljivi su za okoliš i same biljke, te otporni na vremenske nepogode i ne zahtijevaju dodatna ulaganja (bojanje, zamjenu novima zbog truleži, itd.).Proizvod je sačinjen od prvoklasnog ekstrudiranog PVC-a. Cjelokupan proces proizvodnje, od samog ulaska sirovine do konačne izrade odvija se u pogonima tvrtke PVC Troplex d.o.o..

Opširnije...

Da bi bili konkuretni i imali jeftinu hranu PDV na repromaterijal treba sniziti na 5 %

Zemlje iz kojih Hrvatska najviše uvozi imaju troškove proizvodnje niže i do 20-ak posto

- Ako se želi pokrenuti hrvatska poljoprivreda i našim građanima omogućiti jeftiniju hranu, PDV treba 'skinuti' ispod 10 posto - izjavio je to jučer Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) na jučerašnjoj konferenciji za novinare na temu “ Do jeftinije hrane manjim PDV-om u poljoprivredi”, koju je organizirao na osječkom središnjem trgu. Mlinarić pri tome navodi i da bi PDV na hranu trebao biti 5 do 6 posto, kao što imaju neke zemlje u EU kojima je “u samom startu” proizvodnja jeftinija i do 20-ak posto, a zbog čega su njihovi farmeri konkurentniji.

Opširnije...

Zahtjevi poljoprivrednih proizvođača za savjetovanja veći su nego ikada dosad


Nakon svih izazova preustroja, pripajanja područja šumarstva i prirodnih nepogoda koje je prošla Savjetodavna služba u 2014. godini, ni protekla 2015. nije prošla bez izazova.

Opširnije...

1. poljoprivredna konferencija „Slavonika“

U Osijeku će se 17. ožujka 2016. u organizaciji udruge „Zemlja i ljudi“ organizirati 1. poljoprivredna konferencija „Slavonika“. Ona neće biti prva u Republici Hrvatskoj budući da poljoprivredne konferencije usmjerene k znanstvenoj i akademskoj zajednici organiziraju Agronomski i Poljoprivredni fakultet, Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku. Spomenuti fakulteti prepoznali su inicijativu udruge „Zemlja i ljudi“ te prihvatili organizacijsko partnerstvo. Cilj ove konferencije je inspirirati poljoprivredu  budući da se o njoj govori samo kad su u pitanju poljoprivredne krize.

Opširnije...

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish