Najave

PIP otvorio podružnicu u Vojvodini

U suradnji s tvrtkom Metalig iz Siriga u Vojvodini PIP je registrirao tvrtku PIP-APILAND, čiji je većinski vlasnik, a u regitraciji domene poslovanja navedena je prodaja, ali i proizvodnja opreme i alata za pčelarstvo te prodaja pčelinjih proizvoda.

 U tvrtki je trenutno zaposleno pet djelatnika, a iz tvrtke tvrde kako planiraju povećanje broja zaposlenih u skorije vrijeme.
PIP je ovime nastavio širenje u regiji nakon što je otvorio sestrinsku tvrtku prvo u BiH, a sada i u Srbiji. Tvrtka ima tendenciju izvoza svojih proizvoda, a ideja je i plasman na europsko tržište. Tako odnedavno proširen izvozni asortiman na švicarskom tržištu te je tvrtka, uz dosadašnje Ambrozije likere, počela izvoziti i med.
z PIP-a ističu kako je oko 25 posto lanjskog prihoda ostvareno u izvozu, na tržištima Austrije, Francuske, Italije, Švedske, Švicarske te Bosne i Hercegovine. Direktor tvrtke Domagoj Bračić napominje kako se pokretanjem tvrtke PIP-APILAND u Vojvodini te daljnjim izvozom na europska tržišta žele pozicionirati kao regionalni lider na području pčelarstva.

PIP je nedavno počeo izgradnju proizvodnog pogona u poduzetničkoj zoni Pisarovina. Novi pogon površine 4.000 četvornih metara bit će dovršen sredinom 2010. godine, kapaciteta više od 2.000 tona pčelinjih proizvoda.

Jutarnji.hr

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish