Najave

Poduzetnički impuls

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila "Poduzetnički impuls" – Plan poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu“, koji je usmjeren poticanju poduzetništva i obrta kroz 25 mjera bespovratnih potpora. Vrijednost plana je 376,5 milijuna kuna. Od tog novca 320 milijuna kuna osigurat će se iz državnog proračuna, a 50 milijuna kuna iz sredstava Europske unije, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Detalje nam je predstavio direktor tvrtke Jaić Consulting d.o.o. Tihomir Jaić sa sjedištem u Bjelovaru.

Ministarstvo financira unutar programa kupovinu strojeva, opremu, edukaciju i sl. Bespovratna sredstva ovisno od programa iznose izmeðu 50% i 100%. Iznos koji se može bespovratno dobiti iznosi izmeðu 20.000 kuna i 700.000 kuna ovisno o programu.

Kako se očekuje vrlo kratak rok trajanja natječaja, ukoliko ste zainteresirani za više detalja u vezi natječaja i naše usluge pripremanja natječaja molimo Vas da nas što je ranije moguće kontaktirate.

Raspisivanje natječaja očekujemo sredinom travnja. Sljedeći natječaji su raspisani:

- Jačanje meðunarodne konkurentnosti

- Nove tehnologije

- Razvoj i primjena inovacija

- Normizacija i znakovi kvalitete

- Pozicioniranje na tržištu do uspjeha

- Gazele

- Klasteri – zajedno do uspjeha

- Franšizno poslovanje

- Žena poduzetnica

- Poduzetnik početnik

- Mladi u poduzetništvu

- Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta

- Zadružno poduzetništvo

- Poduzetništvo u kulturi

- Socijalno poduzetništvo

- Obrazovanje za poduzetništvo

- Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo

- Informatičke kompetencije obrtnika

- Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima

- Opremanje praktikuma obrtničkim srednjim školama

- Majstorska škola

- Naukovanje za obrtnička zanimanja

- Podrška jačanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika

Tvrka Jaić Consulting d.o.o. izraðuje projekte za sva ministarstva Republike Hrvatske, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i projekte predpristupnih fondova Europske Unije (SAPARD, PHARE, IPA). Pružamo konzultantske usluge i pomoć pri osnivanju zadruga,poduzeća, obrta, klastera te poduzetničkih inkubatora. Izraðujemo investicijske elaborate kod podizanja kredita, poslovne planove za nove tvrtke kao i one kojima su isti potrebni pri prijavama na natječaje. Pružamo takoðer usluge izrade web stranica, web dizajna, prezentacija, organiziranje predavanja i javnih skupova. Jaić Consulting d.o.o. je službeni Certificirani konzultant Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Takoðer posjedujemo Certifikate za izradu IPA projekata od Europske Banke za obnovu i razvoj te niz certifikata od Svjetske Banke za obnovu i razvoj.

Naše reference možete vidjeti na www.jaic-consulting.com

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish