Najave

Petrokemija samovoljno povećava cijene

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
Nadzorni odbor je podržao prijedlog poskupljenja, a ministarstvu poručuju da se utvrdi formula kako bi se cijena iz Kutine utvrðivala svaka tri mjeseca.
Iz te je tvrtke priopćeno da je Nadzorni odbor Petrokemije na današnjoj sjednici podržao prijedlog Uprave za povećanjem cijena mineralnih gnojiva te zatražio hitan sastanak predstavnika Uprave i Nadzornog odbora s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Damirom Polančecom i ministrom poljoprivrede Božidarom Pankretićem.

Na sastanku s predstavnicima Vlade trebala bi biti definirana i formula za izračun mineralnih gnojiva na domaćem tržištu koju je Nadzorni odbor Petrokemije takoðer danas podržao.

Prema predloženoj formuli, cijene bi se automatizmom korigirale svaka tri mjeseca. Formula se u izračunu oslanja na četiri osnovne sirovine te uz pomoć odgovarajućih udjela formira koeficijent promjene cijena mineralnih gnojiva. Koeficijent bi bio ovisan o vrsti gnojiva i sirovina koje se troše za njegovu proizvodnju, što bi, smatraju, bilo tržišno.

"Ako se ne budemo ponašali tržišno, Petrokemija se vrlo brzo može naći u velikim problemima. Mislim da to nikome nije u interesu", rekao je predsjednik Uprave Petrokemije Boris Mesarić.

www.jutarnji.hr

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish