Najave

Održana 8. izložba stoke i 10. izložba konja Krapinsko-zagorske županije

{multithumb thumb_width=135 popup_type=none}Image
PREGRADA - četvrti se put šampionskim zvonom okitilo grlo iz štale najnagraðenijega zagorskog uzgajivača goveda Božidara Domitrana iz Martinščine pokraj Zlatara.

Zvona na centralnom

Na Osmoj izložbi stoke Krapinsko-zagorske županije, što je prošle subote održana u Pregradi, Domitranovu četverogodišnju kravu Lauru najboljom je proglasila stručna komisija Hrvatskog stočarskog centra, a Josip Kraljičković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede šampionku je okitio zvonom.

Nakon Vanese, Cifre i Lore, Laura je u Domitranov dom donijela četvrto šampionsko zvono, a višestruko nagrađivani zagorski poljoprivrednik kaže da je sva zvona objesio na cijevi centralnoga grijanja u svojoj obiteljskoj kući, a za diplome i medalje na zidovima u njegovu domu gotovo i nema više mjesta.

Na izložbi, koja je drugi put održana na pregradskom sajmištu, bilo je izloženo 30 goveda u šest kolekcija. Među simentalkama u kategoriji steonih junica prvo mjesto osvojila je Rosa Damira Bosnara iz Desinić Gore, druga je Milka Zvonka Krošlina iz Gornjeg Brezna, a treća Liza Marijana Sporiša iz Velike Horvatske pokraj Desinića. U kategoriji prvotelki pobijedila je Olita Božidara Domitrana iz Martinščine pokraj Zlatara, druga je Milka Ivana Ivankovića iz Košnice pokraj Desinića, a treća Petra, vlasnik koje je Stočarski obrt Ljulj iz Svetoga Križa pokraj Budinščine.

Purani, koze i ovce

Astra, vlasnik koje je Autoprijevoz i trgovina Horvatinčić iz Gusakovca pokraj Gornje Stubice, pobjednik je u kategoriji ostalih krava simentalske pasmine. Druga je u toj kategoriji Muca Zdravka Franca iz Škarićeva pokraj Krapine, a treća je Pika Milana Kusa iz Lobora. U kategoriji krava sa životnom proizvodnjom najbolja je Rumenka, vlasnik koje je Licitar proizvodnja, trgovina i usluge iz Krapinskog Vidovca, druga je Julka Ljudevita Bosnara iz Nebojse pokraj Desinića, a treća Rosa Rudolfa Špiljaka iz Pregrade.

U kategoriji mladih krava holstein-pasmine prvo mjesto osvojila je Jana Vladimira Ljubića iz Velike Horvatske pokraj Desinića, druga je Lili, vlasnik koje je Horvatinčić autoprijevoz i trgovina iz Gusakovca pokraj Gornje Stubice, a treća Franka Vladimira Ljubića iz V. Horvatske. Prvo mjesto u kategoriji ostalih krava holstein-pasmine osvojila je Marisa Nevenke Mladić iz Zlatara, druga je Chobie Štefice Volarić iz Selnice pokraj Marije Bistrice, a treća Gonda Branka Fučeka iz Zlatara.

Osim krava i konja koji su se natjecali i bili u prikazu, više stotina posjetitelja 8. izložbe stoke i 10. izložbe konja Krapinsko-zagorske županije moglo je uživati u prikazu zagorskih purana, ovaca i koza.

www.vecernji.hr

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish