Najave

Županjski kombajni za rusko tržište

Tvornica Same Deutz Fahr uspjela se probiti i na tržište Rusije. Naime, za predstojeću žetvu s ruskim poslovnim partnerom ugovorena je isporuka odreðenog broja višenamjenskih kombajna, što je, nadaju se u Same Deutz Fahru, početak druge i plodne suradnje.

"Tek u travnju su, umjesto u veljači ili ožujku, počele stizati narudžbe za ovogodišnju sezonu. S tradicionalnog tržišta Europske unije zatražen je velik broj kombajna s pripadajućom opremom, ali značajan dio proizvodnje bit će plasiran i u Rusiju, gdje smo do sada tek simbolično bili prisutni.

- Otvaranjem vrata toga tržišta vjerujem da, unatoč svim zbivanjima u svjetskom gospodarstvu, u pitanje neće biti doveden plan kojim je za ovu godinu predviðena proizvodnja 280-290 kombajna - ističe Damir Kobaš, direktor za proizvodnju u tvrtki Same Deutz Fahr Žetelice.


Dodaje da će od toga broja desetak strojeva biti prodano u Hrvatskoj, što je takoðer značajno. Inače, u ovoj se tvornici tijekom prethodnih mjeseci radilo samo po tri dana u tjednu, i to utorkom, srijedom i četvrtkom, s tim da radnicima nisu nimalo bile umanjene plaće. Prema Kobaševim riječima, radno vrijeme u ovoj tvrtki je fleksibilna kategorija, pa radni tjedan trenutno traje 52 sata, čime su zadovoljni i radnici jer će im sve biti uredno plaćeno. U modernizaciju tvornice, inače, otkako je 2005. godine Same Deutz Fahr preuzeo županjsku tvornicu iz sastava nekadašnjeg holdinga "Ðuro Ðaković", uloženo je nekoliko milijuna kuna.

Županjska tvornica kombajna, usprkos krizi, nastavlja s uspješnim poslovanjem, probijajući se polako, ali sigurno na svjetska tržišta. Sve je to rezultat predanog rada uposlenih i vodstva tvrtke, te već spomenutog ulaganja u modernizaciju. Koliko je Same Deutz Fahr značajan za Županju i okolicu potvrðuje i podatak da je od 2005. godine udvostručen broj radnika i sada ih je 290, dok je proizvodnja kombajna višestruko povećana.

Glas Slavonije

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish