Najave

Turistički će brod zaploviti Bosutom

bosut
TOVARNIK - Općinama Tovarnik, Nijemci, Tompojevci i Lovas financirat će se razvoj vinarstva te izgradnja turističkog broda i turističke infrastrukture na Spačvi i Bosutu u općini Nijemci. Za ta dva projekta odobreno je 400.000 eura dobivenih iz pretpristupnih fondova EU-a za prekograničnu suradnju s Italijom.
Gradit će vidikovac

Tomislav Panenić, voditelj Ureda za meðunarodnu suradnju TNTL čiji su članovi te četiri općine i za njih izraðuje programe za kandidiranje na EU fondove,  jučer je na predstavljanju odobrenih programa rekao da će 210 tisuća eura bit uloženo u razvoj turističke ponude Bosuta i Spačve izgradnjom turističkog broda za 30-tak turista koji žele uživati u prirodnim ljepotama.

Izgradit ćemo vidikovac s kojega će turisti moći promatrati ptice i divljač  ali neće biti dozvoljeno  pucanje osim fotoaparatima. Brod će se graditi kod nas prema natječaju, ali uz  talijanski nadzor i opremu budući da su nam oni partneri  kaže Ivica Klem, načelnik općine Nijemci podsjećajući na mogućnost ribolovnog i lovnog turizma zbog čistih rijeka i blizine spačvanskih šuma.

Od pekmeza do rakije

Program razvoja vinogradaske i vinarske proizvodnje EU fiancira sa 170 .000 eura, s čime će se napraviti analize stanja vinogradarstva Srijema i opremiti centar koji će proizvoðačima izraðivati tehničku dokumentaciju.

 U našoj općini imamo 110 mladih voćnjaka i planiramo izgraditi pogon za preradu voća od pekmeza do destilerije, a to možemo samo preko TNTL-a koji za nas radi projekte - objašnjava načelnik Tovarnika Marinko Beljo.

vecernji.hr


Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish