Najave

GORNJA STUBICA Održan 3. meðunarodni Festival folklora

{multithumb thumb_width=200 popup_type=none} Pjesma i ples uz narodne nošnje

Za KUD "češka obec" i FS "Srdečko" iz Bjelovara najveća je nagrada bila pljesak i vedra lica koja su se mogla vidjeti u publiciPramtaler Volkstanzgrupp iz austrijskog mjesta Andorfa oduševio je publiku izvedbom austrijskih narodnih plesovaAustrijanci su imali vrlo zabavan i dojmljiv nastup, pa ih je publika nagradila osobitim pljeskomBožidar Sačer, predsjednik KUD-a "Matija Gubec" iz Gornje Stubice, svim je sudionicima uručio zahvalnice.

Zahvalio je i glavnom pokrovitelju, sponzorima i svima koji su omogućili festival, za koji se nada da će se održavati svake godine.
U nastavku večeri okupljene su zabavljali grupa Holliday i Touch band.GORNJA STUBICA - U prekrasnom dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici u subotu je održan 3. Meðunarodni festival folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Matija Gubec iz Gornje Stubice. Izvoðačima i gostima dobrodošlicu je poželio gornjostubički načelnik Željko Lisak, a festival je otvorila Marija Jasminka Cerc, članica Županijskog poglavarstva.

Gosti iz inozemstva
Treći festival, na kojem se okupilo šest kulturno-umjetničkih društava iz Austrije, Slovenije, češke i Hrvatske, otvorili su domaćini, osnovnoškolska grupa KUD-a Matija Gubec, koja je izvela splet plesova Igrajte nam, mužikaši, a plesove Bunjevaca izveli su folkloraši marijabistričkog KUD-a Lovro Ježek. KUD Štefan Raj iz Turnišća u Sloveniji predstavio je svoje domaće plesove i tradiciju te pokazao kako plešu naši susjedi.

Austrijanci oduševili
Oduševljenje publike izazvao je KUD Pramtaler Volkstanzgruppe iz Andorfa u Austriji, koji je predstavio austrijski narodni ples zabavnim i dojmljivim  nastupom. Iz Jarmine je u Stubicu stiglo Kulturno-umjetničko   društvo Zvonko Ban,  čiji su članovi izveli splet plesova Slavonije i Baranje.

Velik pljesak dobili su   Kulturno-umjetničko  društvo češka obec te folklorna  skupina Srdečko iz Bjelovara, koji njeguju češku i hrvatsku kulturnu baštinu, a najveća su im nagrada, kažu, pljesak i vedra lica u publici.

www.vecernji.hr

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish