Najave

U dugo napuštenoj kući napravili etno-imanje

Vlasnica Mihćla Silović je uz pomoć obitelji i prijatelja uspjela stvoriti ugodan, autohton kutak za odmor

kuca-na-lakatKOROÐ - Autohtono seosko imanje u Koroðu od nedjelje će svojim gostima ponuditi prikaz života kakav je nekad bio u tom selu, naseljenom pretežno maðarskim stanovništvom. Od stare kuće, koja je punih 25 godina bila napuštena, vlasnica Mihćla Silović je uz pomoć obitelji i prijatelja uspjela stvoriti ugodan kutak za odmor, uživanje u tradicionalnim jelima koji će biti kombinacija maðarske i slavonske kuhinje, ali i boravak u sobama opremljenim starinskim namještajem.- Kuća je sagraðena davne 1869. godine i u njoj je dugo živjelo više generacija jedne od najbogatijih obitelji u selu. Godine napuštenosti i zapuštenosti, ali i rat 1991. doveli su kuću i dvorište u doista jadno stanje, no uspjeli smo je srediti i urediti - kaže vlasnica Mihćla.Osim velike kuće, za koju Slavonci zbog njezine ahitekture znaju reći da je sagraðena “na lakat”, na ukupno 3800 četvornih metara dvorišta mnogo je zanimljivih sadržaja. Imanje će službeno biti otvoreno 1. lipnja.


Ideja o imanju nastala je zbog magarca!
Cijela je priča o seoskom imanju u Koroðu, kaže u šali Mihćla Silović, počela od problema kamo smjestiti magarca kojeg je njezina obitelj kupila preko oglasa. Pronaðena je kuća i veliko dvorište, pa su ideje o ureðenju dolazile same od sebe, a magarcu sada društvo prave kokoši, patke, guske, jedan konj i vijetnamske svinje. - Kuću smo obnovili koristeći blato i stare cigle. Sve smo radili po starinskoj tehnologiji - dodaje Mihćla.


Jutarnji.hr

Tražite posao...

Croatian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Yiddish